Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το «δώρο ζωής» που άλλαξε τη ζωή ενός νεαρού συμπολίτη μας


Την ζωή μπροστά του με χαμόγελο, αισιοδοξία και πολλά όνειρα βλέπει εδώ και ένα περίπου χρόνο ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο οποίος «ξαναγεννήθηκε», μετά την υποβολή του σε μεταμόσχευση νεφρού έπειτα από 7 χρόνια καθημερινού αγώνα και θεραπευτικής αγωγής.
Ο 30χρονος Θύμιος Βάρφης ήταν ο δεύτερος νεφροπαθής ο οποίος και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού με από την Μονάδα Μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία φέτος συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας έχοντας χαρίσει και πάλι τη ζωή σε 6 συνανθρώπους μας, χάρις στην μεγαλοψυχία των συγγενών  άλλων ανθρώπων  οι οποίοι, τη στιγμή που έχαναν για πάντα το αγαπημένο τους πρόσωπο, πήραν τη δύσκολη απόφαση να προσφέρουν τα όργανά τους.
Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα νεφρού και ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στη μεταμόσχευση, η οποία είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των νεφροπαθών τελικού σταδίου, ως χώρα όμως πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά για να μπορέσει να προωθηθεί το μήνυμα της δωρεάς οργάνων  αφού  εξακολουθεί να κατέχει στο σπουδαίο αυτό ζήτημα ένα αρνητικό ρεκόρ.
Με αφορμή λοιπόν αυτό τον εορτασμό ο Θύμιος Βάρφης μίλησε στο Ήπειρος ΤV1 για την περιπέτεια υγείας που κυρίως τα 4 τελευταία χρόνια του στέρησε τρόπον τινά την ελευθερία καθώς τις βραδινές ώρες έπρεπε να συμβιώνει με το μηχάνημα περιτοναϊκής κάθαρσης. Και όλα αυτά μέχρι πριν από ένα χρόνο οπότε και δέχθηκε το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα από τον επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Μιχάλη Μήτση ότι είχε βρεθεί μόσχευμα και μαζί με αυτό η δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει. Το άγχος για να πάνε όλα καλά μεγάλο, αλλά ο Θύμιος, χάρις στην πράξη αλτρουισμού από την οικογένεια του δότη και  με την στήριξη της οικογένειας του αλλά και όλου του προσωπικού της μεταμοσχευτικής μονάδας, γιατρών , νοσηλευτών και συντονιστών,  τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας δύναμη και κουράγιο σε όσους αυτή τη στιγμή περιμένουν στις λίστες αναμονής, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για  τη δωρεά οργάνων.
Για το Θύμιο η υποβολή του σε μεταμόσχευση στην πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και θα συνεχίσει να ζει και να δραστηριοποιείται ήταν εξαιρετικά σημαντικό, αφού σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είχε κοντά του όλους όσοι ήθελαν να του συμπαρασταθούν , μην παραλείποντας να ζητήσει από την τοπική κοινωνία να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την ύπαρξη και λειτουργία της μεταμοσχευτικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Οι ευχαριστίες του πολλές σε όσους συνέβαλαν να κερδίσει τη μάχη και να βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας βλέποντας με άλλο μάτι πλέον τη ζωή και το μέλλον του.
Πηγή: www.Palmosipirou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου