Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τα προϊόντα της Ηπείρου πάνε Βρυξέλλες


Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας θα «πλημμυρίσει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 -23 Μαρτίου στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου του, Ρόδης Κράτσα με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό».
Η Ήπειρος μετέχει με πολλά από τα ποιοτικά και ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα της και αποτελεί μια καλή ευκαιρία προβολής τους.
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Ηπείρου θα εκπροσωπηθεί με κρασί, τσίπουρο, ούζο, ελιές, ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, τυριά, λουκάνικα, ζυμαρικά, χέλι, γλυκά κουταλιού, πορτοκάλια, ακτινίδια.
Στην έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά και να γευτούν ξεχωριστές γεύσεις της πατρίδας μας.
«Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθούν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και να αναδειχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα. Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας και να γίνουν πόλος έλξης για την εστίαση και τον τουρισμό», τονίζει η κ. Κράτσα και προσθέτει:
«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό σε κάθε περιφέρεια, η ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η συνολική προώθηση, προβολή και διανομή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες των νέων επιχειρηματικών στρατηγικών».
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν εκπρόσωποι από τις ελληνικές περιφέρειες ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αntonio Tajani, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Παύλος Αλιβιζάτος καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και γεωργός-παραγωγός στο επάγγελμα Joseph Daul.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου