Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η εγκληματικότητα σπάει ρεκόρ….


Δύο κλοπές την μέρα καταγράφονται στην Ήπειρο – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ
Δύο κλοπές και διαρρήξεις την ημέρα, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι ληστείες ή οι κλοπές αυτοκινήτων σημειώνονται στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα στοιχεία στο σύνολό τους δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά καθώς αποτυπώνουν την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες.
Μπορεί η τοπική αστυνομία σε άλλες περιπτώσεις όπως είναι η εξιχνίαση ληστειών, ανθρωποκτονιών και ναρκωτικών να καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα όμως η αύξηση της μικροεγκληματικότητας παραμένει ένας μεγάλος πονοκέφαλος.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία λοιπόν στη διάρκεια του 2011 τελέστηκαν συνολικά 723 κλοπές και από αυτές εξιχνιάστηκαν οι 230. Εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με το 2010 όμως δεν παύει να είναι ένας μεγάλος αριθμός που δείχνει ότι σημειώνονται τουλάχιστον δύο κλοπές την ημέρα.
Σε αυτές πρέπει να προστεθούν άλλες 336 κλοπές τροχοφόρων, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από τις οποίες εξιχνιάστηκαν οι 138.
Εάν κάπου καταγράφεται σημαντική αύξηση αυτή είναι στις ληστείες. Στις ληστείες ακόμη και εντός σπιτιών.
Συνολικά λοιπόν στην Ήπειρο, το 2011 σημειώθηκαν 37 ληστείες και εξιχνιάστηκαν οι 17. Από αυτές οι δώδεκα είναι ληστείες σπιτιών και οι δύο τραπεζών. Οι ληστείες παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 30% περίπου καθώς το 2010 είχαν καταγραφεί 28 σε όλη την Ήπειρο και μόλις πέντε σε σπίτια.
Κατά την προηγούμενη χρονιά σημειώθηκαν τρεις ανθρωποκτονίας και δεκατρείς απόπειρες. Από τις υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν οι δέκα, ποσοστό πολύ υψηλό που αποδεικνύει και την εμπειρία και την μεθοδικότητα των αστυνομικών.
Καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας, 44 περιπτώσεις παραχαραγμένων νομισμάτων, τρεις λαθρεμπορίου, 111 περιπτώσεις παράβασης του Νόμου περί όπλων και 27 απάτες!
Ρεκόρ κάνουν τα ναρκωτικά με 289 υποθέσεις στη διάρκεια του χρόνου, σχεδόν μία την ημέρα δηλαδή και με τις 268 από αυτές να έχουν εξιχνιαστεί.
Τέλος στη διάρκεια του 2011 καταγράφεται μία εκρηκτική αύξηση των ζωοκλοπών καθώς από τις δώδεκα που είχαν σημειωθεί το 2010 ανήλθαν στις 31!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου