Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έξι χρόνια μετά… Συνελήφθη ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στο Πέραμα


Έξι χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία στο Πέραμα ο ένας από τους δύο δράστες βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους του αποτρόπαιου εγκλήματος.
Ήταν 29 Ιουνίου του 2006, όταν η δολοφονία του 40χρονου Δ.Μ. συγκλονίζει τα Γιάννινα. Ο 40χρονος διατηρούσε περίπτερο. Το είχε κλείσει μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να επιστρέψει στο σπίτι του.
Όμως δεν έφτασε ποτέ.
Το πτώμα του βρέθηκε μακριά από το χωριό, δίπλα στο νεκροταφείο, με πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιριές σε όλο το σώμα του. Το αυτοκίνητό του και οι εισπράξεις του περιπτέρου δεν βρέθηκαν. Η περιοχή είναι ερημική και το πτώμα τότε εντοπίστηκε τυχαία από διερχόμενη γυναίκα, που ειδοποίησε την αστυνομία.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά από εξονυχιστική έρευνα είχε φτάσει στην ταυτότητα των δραστών όχι όμως και στη σύλληψή τους, αφού είχαν καταφέρει να διαφύγουν.
Το βράδυ του Σαββάτου, έξι χρόνια μετά συνελήφθη ο ένας εκ των δύο. Πρόκειται για έναν 24χρονο σήμερα Αλβανό.
Ο εντοπισμός του έγινε στην Κακαβιά, όταν προσπάθησε να περάσει από το Ελληνικό Τελωνείο. Από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία.
Ο 24χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν είπε ούτε μία λέξη για την πράξη του. Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η απολογία του στον Ανακριτή όπου θα οδηγηθεί τη Δευτέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου