Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νομός Ιωαννίνων - Δύο δολοφονίες και δύο ληστείες σε 24 ώρες!


Ένα από τα χειρότερα εικοσιτετράωρα των τελευταίων ετών ήταν το τελευταίο που έζησε ο Νομός Ιωαννίνων και έφερε την τοπική αστυνομία με την πλάτη στον τοίχο.
Δύο ανθρωποκτονίες, δύο ληστείες και άλλα περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα, μέσα σε 24 ώρες είναι πράγματι πάρα πολλά για το Νομό Ιωαννίνων.
Και σίγουρα αποτελούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο για την τοπική αστυνομία, η οποία παρουσιάζει εμφανή σημάδια αναποτελεσματικότητας.
Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ζητώντας καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. «Τα κυκλώματα είναι αδίστακτα και το κράτος πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά. Περιμένω να δω τα αποτελέσματα», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του Περιφερειάρχη.
Και στις τέσσερις περιπτώσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ στα Γιάννινα συνέβη και το πρωτοφανές, η ανακοίνωση δηλαδή από την αστυνομία εξιχνίασης δολοφονίας χωρίς την σύλληψη δραστών. Αυτό συνέβη στην περίπτωση του νεαρού Αφγανού που βρέθηκε νεκρός στο Μάτσικα –είναι η τρίτη δολοφονία των τελευταίων ημερών-.
Το πάζλ συμπληρώθηκε με άλλα θλιβερά συμβάντα.
Στη Διμόκορη Πωγωνίου ένας 82χρονος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του. Είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και οι δράστες έγιναν άφαντοι.
Την επόμενη ακριβώς βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο 36χρονος από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης κοντά στη γέφυρα Αράχθου, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Μετσόβου. Στον εντοπισμό του πτώματος οδηγήθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ύστερα από μία ενδελεχή έρευνα που έκανε.
Δύο ληστείες, στο χρυσοχοείο στο Μέτσοβο και σε έναν ταχυδρομικό υπάλληλο στην Τύρια, με δράστες ένοπλους και στις δύο περιπτώσεις, συμπλήρωσαν την εκρηκτική ημέρα.
Κι όντως πολλά!
Αρκεί να γίνει η σύγκριση με τα επίσημα στοιχεία της ετήσιας δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Το 2010 λοιπόν σε όλη την Ήπειρο είχαν σημειωθεί μόλις τρεις ανθρωποκτονίες. Το 2011 σημειώθηκαν επίσης τρεις. Φέτος έχουμε τρεις ανθρωποκτονίες μέσα σε δέκα ημέρες και μόνο στο Νομό Ιωαννίνων.
Το 2010 είχαν σημειωθεί 28 ληστείες σε όλη την Ήπειρο και το 2011 είχαν ανέβει στις 37. Οι δύο λοιπόν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο είναι πράγματι πάρα πολλές.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου