Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Το ΠΑΜΕ επιβάλει την απεργία» – Τι καταγγέλλουν 9 σωματεία της ΠΝΟ


Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, την Κυριακή με αποτέλεσμα τη βίαιη διακοπή της, καταγγέλλουν 9 σωματεία της ΠΝΟ.
Μετά τη συνάντηση που είχαν οι ναυτεργάτες με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να επανεξετάσει τη στάση της, «συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση των 9 σωματείων.
Μόνο που τότε, εισέβαλαν στην αίθουσα όπου επρόκειτο να γίνει η συνεδρίαση, μέλη του ΠΑΜΕ. Και δεν επέτρεψαν στους ναυτικούς να συζητήσουν για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυβέρνηση και για το μέλλον της απεργίας. Με το έτσι θέλω! Και όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ επιβάλει... δημοκρατικά τις απόψεις του!
«Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.
Διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στο χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλλουν «δημοκρατικά» τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως.
Καταγγέλλουμε την κατ’ εξακολούθηση παρόμοιων τακτικών.
Τέλος, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς «των δημοκρατικών δυνάμεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν τα σωματεία
1.- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν
2.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
3.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΡΑΔ/ΤΩΝ Ε.Ν.
4.- ΠΑΝΕΛ. ΣΥΝΔΕΣ. ΟΙΚ/ΚΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ Ε.Ν.
5.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ε.Ν.
6.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΑΡ-ΚΥΒΕΡ. Ε.Ν.
7.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘ/ΛΩΝ – ΘΑΛ/ΛΩΝ Ε.Ν.
8.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔ. Ε.Ν.
9.- ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ M/S – Π/Κ – Ο/Γ Ε.Ν.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου