Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Τιμάται από την Google


Στην κεντρική σελίδα της Google σήμερα, ένας σκηνοθέτης γυρίζει ταινία με μία κάμερα...
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935. 77 χρόνια από τη γέννησή του, η Google αποτίει φόρο τιμής στον Έλληνα σκηνοθέτη και του αφιερώνει την κεντρική της σελίδα.

Τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, ο κόσμος της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, πάγωνε στην είδηση ότι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος είναι νεκρός. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας "Η άλλη θάλασσα".

Κάνοντας σήμερα κλικ στο λογότυπο της Google, που απεικονίζει τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο επί τω έργω, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών για τη ζωή και το έργο του. Φωτογραφίες, αφιερώματα στο έργο του, στις βραβεύσεις του, λεπτομέρειες για τη ζωή του, μπορούν να βρεθούν με μια απλή κίνηση στην οθόνη του υπολογιστή.

Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη. Σήμερα, στις 19.30, η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι φίλοι του θα βρεθούν στο αμφιθέατρο του μουσείου για ένα ταξίδι αντίστροφα στο χρόνο. Ξεκινώντας από την «Άλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.

www.freegossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου