Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μουσείο κι οπλοστάσιο το σπίτι του πρώην αστυνομικού


- Κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες
Ακόμη και πάπυρος της εποχής του Αλή Πασά βρέθηκε στο διαμέρισμα του 63χρονου που το βράδυ της Παρασκευής πυροβόλησε πέντε φορές μέσα στο σπίτι του, τραυματίζοντας σοβαρά τη σύζυγό του.
Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα ευρήματα στο σπίτι του, θα ελεγχθούν κι άλλοι χώροι.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα πλήθος όπλων, ξιφολόγχες, γιαταγάνια, αρχαία νομίσματα κι άλλα αντικείμενα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ενώ θα κληθούν και εμπειρογνώμονες της αρχαιολογίας για να ελέγξουν τα αντικείμενα και να αποφανθούν εάν και ποια από αυτά εμπίπτουν στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.
Ο 63χρονος, υπηρέτησε για διάστημα δύο ετών περίπου στην Ελληνική Αστυνομία. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το σώμα και ασχολήθηκε με άλλες δραστηριότητες στα Ιωάννινα.
Μέλος στον Σκοπευτικό Όμιλο, διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από όπλα. Η αστυνομία φέρεται να έχει κατασχέσει περίπου σαράντα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του.
Η υπόθεση πάντως ερευνάται με πολύ μεγάλη προσοχή καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν μανιώδη συλλέκτη ή πίσω από τη δραστηριότητα αυτή κρύβονται κι άλλα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου